donderdag 3 november 2016

Start van een nieuwe fase

Oktober staat in het teken van een 'nieuwe fase' voor het Unlocking Talent Project: later deze maand wordt de 'Literacy app' officieel gelanceerd, de app waarmee kinderen hier kunnen leren lezen en schrijven in hun eigen taal (Chichewa). Een ander hoogtepunt zal, naar verwachting, de 'open dag' zijn die ik samen met Bangala Primary School in Ntcheu organiseer: het hele Onebillion team is voor deze dag uitgenodigd en hebben toegezegd te komen.

Ik ben de maand dan ook met een overnachting in Ntcheu begonnen, enerzijds om de scholen in Ntcheu te bezoeken en te ondersteunen, anderzijds om de voorbereidingen voor de 'open dag' in goede banen te leiden.
Vandaag, ben ik doorgereisd naar Lilongwe en heb de PEA's ontmoet van 2 scholen, Chatata en Kabwabwa, omdat het de bedoeling is dat ik, later deze maand, op beide scholen een training ga verzorgen. De nieuwe stafleden (van VSO) voor ons project zullen daarbij aanwezig zijn, zodat ze een idee hebben wat er bij deze trainingen komt kijken en later ook zelf dit soort trainingen kunnen gaat geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten