vrijdag 11 november 2016

Open dag Bangala Primary School

Na een week vol vergaderingen, bijeenkomsten en presentaties (o.a. ontmoeting met de DEM Lilongwe, eerste presentatie van de Literacy app door Onebillion, de National Steering Committee) was gisteren dat ongetwijfeld één van de hoogtepunten van mijn verblijf in Malawi: de open dag op Bangala Primary School te Ntcheu.
Vorige jaar kwam ik, bij toeval, tijdens de 'Reading Fair' kennismaken op deze school; dit jaar werd de 'Reading Fair' omgedoopt in 'a community day', waar de iPad en het Learning Centre centraal stonden. Kinderen van alle klassen en ook de moedergroep hadden liedjes, dansjes, gedichten, toneelstukjes e.d. gemaakt om speciaal op deze dag op te voeren aan alle ouders, kinderen en de genodigde gasten. Vrijwel het hele Onebillion team was aanwezig op deze dag en daarnaast ook drie stafleden van VSO, maar ook de 'coordinating PEA' van Ntcheu als eregast. Ik had graag gezien dat de Deputy DEM had kunnen komen, omdat hij veel voor ons project heeft gedaan in en om Ntcheu, maar ongelukkigerwijze had hij eind vorige maand te horen gekregen dat hij zou worden overgeplaatst naar een ander district.



De ouders konden het Learning Centre bezoeken, waar hun kinderen werkten op hun iPads: ondanks de drukte in het Learning Centre lieten de kinderen zich niet afleiden. De ouders keken geïnteresseerd toe wat ze allemaal deden!



Meteen daarna begonnen de optredens, waarbij van alle klassen groepen kinderen optredens verzorgden:



Leerkrachten en andere volwassenen gingen spontaan meedoen bij de opvoering van een traditionele dans en de moedergroep had bovendien zelf een toneelstukje bedacht:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten