woensdag 18 november 2015

Deelnemen aan de NGO-Week

Vandaag in alle vroegte vertrokken om met een aantal Staff-members en Volunteers als VSO te gaan deelnemen aan de NGO-Week in Malawi. Onze eerste taak daar was een 'stand' in te richten met o.a. foldermateriaal, DVD's e.d. over het werk van VSO in Malawi. De andere NGO's deden op dat moment uiteraard hetzelfde. Zo waren o.a. Amref, SOS Kinderdorpen, Plan en Concern met een eigen stand vertegenwoordigd. Op onze uitnodigingen stond vermeld dat President Mutharika langs zou komen voor de opening, maar dat bleek gewijzigd te zijn en Madam Kaliali, Minister of Gender, Children, Disability and Social Welfare.

  : :

Totdat de Minister arriveerde werden we vermaakt met een traditionele zang- en dansgroep. Hoewel zij al om 9.30 uur verwacht werd, duurde het uiteindelijk tot ongeveer 11.30 uur voordat ze kwam. Ze ging vervolgens bij alle stands langs en maakte overal een praatje.



Uiteraard werd ook onze stand door haar bezocht, waar ze een gesprekje aanknoopte met de Country Director van VSO (Dario). Na alle bezoekjes volgde een reeks speeches, die op zijn minst opmerkelijk genoemd mogen worden omdat er door de sprekers flinke kritiek in gegeven werd, uiteraard naar anderen. Ik zal maar niet ingaan op details, maar het was wel bijzonder om dit mee te mogen maken.
Morgen volgt nog een dag van de NGO-Week, waarbij we vermoedelijk een groot deel van de tijd in de stand zullen staan om informatie te geven. Ook dan zullen er weer wat muziek, dans en presentaties zijn voor de afwisseling.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten