zaterdag 3 september 2016

Electriciteit

Na terugkomst van mijn rondreis door Central en Northern Malawi ben ik meteen doorgereisd naar Lilongwe voor een Training van TTC lecturers. Acht TTC's hadden elk 4 vertegenwoordigers gestuurd en de training verliep zeer succesvol. Alle TTC's gaan de leerkrachten in opleiding trainen in UT vanaf januari. De maanden daarvoor worden gebruikt om het lesmateriaal op orde te krijgen.

In de afgelopen week was ik voor het grootste deel in Dedza, met uitzondering van woensdag town er een vergadering met de sponsor van UT, de Royal Norwegian Embassy, gepland stond in Lilongwe. Ik mocht daar de Education Specialists vertegenwoordigen met verhalen en voorbeelden uit 'het veld'. De sponsor was zeer tevreden over de voortgang van het project. Door bezuinigingen op enkele kosten en door extra geld van DFID kan er nu uitgebreid worden tot 70 scholen (los van andere sponsors).

Bij terugkomst in Dedza begon de ellende: wat leek op een reguliere stroomonderbreking duurt by inmiddels al 4 dagen en het is onbekend hoe lang het nog gaat duren. Voor mijn eten ben ik nu aangewezen op lodges aangezien koken hier op electriciteit gaat. Water moet ik weer in de winkels kopen, want ik kan mijn gefilterde water niet meer koken voordat ik het als drinkwater kan gebruiken. Bovendien is de waterlevering afhankelijk van de electriciteitsvoorziening, dus stroomt er ook weinig water uit de kraan momenteel. Eergisteravond bleek een groot deel van Dedza weer stroom te hebben, maar helaas niet waar ik leef.

Ga zo dus maar weer naar een lodge om te eten en tegelijkertijd mijn telefoon en laptop op te laden. Heb de hoop opgegeven dat de stroom er vandaag weer op komt. De inhoud van mijn koelkast kan inmiddels weggegooid worden: koken op kolen gisteravond was geen succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten