maandag 7 december 2015

De start in Dedza en Ntcheu

Vorige week, op woensdag en vrijdag, werden er 'sensitization meetings' georganiseerd in Dedza en Ntcheu. Bij twee van deze presentaties over ons project waren bijna 100 mensen aanwezig. Alle presentaties waren er op gericht om alle betrokkenen bij de scholen goed te informeren over wat er precies gaat gebeuren in de projectscholen. Dus zowel leerkrachten (van de eerste 2 klassen), directeuren, pedagogische adviseurs, maar vooral ook ouders en de 'chiefs' van de community waren uitgenodigd. De opkomst was massaal en de reacties erg positief.

   

Een deel van de presentaties werd besteed aan het laten zien op de iPads wat de kinderen nu precies gaan doen en zowel het rekenprogramma als het taalprogramma werd door mij gedemonstreerd, waarna de aanwezigen het zelf mochten proberen. Dat laatste werkte erg goed, want iedereen kon nu zelf ervaren hoe leuk het is om op die manier met rekenen bezig te zijn. Ook het taalprogramma, waarmee de kinderen letters, woorden, zinnen en verhalen leren kennen in hun eigen taal (Chichewa) werd enthousiast ontvangen. De kinderen hebben zo een mogelijkheid om sneller te leren lezen en schrijven.

   

Vandaag volgde de oprichting van de stuurgroep voor Dedza en Ntcheu: de districten zijn nu samengevoegd omdat ik beide doe en het leek niet zinvol om dan 2 stuurgroepen op te richten hiervoor. Met 29 aanwezigen was dit een hele organisatie, omdat deze activiteit de hele dag duurde en er natuurlijk ook voor eten en drinken gezorgd moest worden. Het verliep gelukkig allemaal vlekkeloos en ik kan dan ook terugkijken op een productieve en zeer positieve dag: het project kan nu echt starten hier in Dedza en Ntcheu, in elk geval al op 4 scholen en anderen zullen binnen enkele maanden volgen.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten